Zon, zweten en heel veel water drinken… Er is een hittegolf!!

Helaas voor ons vielen er afgelopen week een aantal activiteiten af, doordat iedereen richting het strand ging. Maar wat een gave activiteit hebben wij woensdag 5 augustus gehad bij ABZee Zwemmen!

Nu, zeker met de warme dagen, hoor je elke dag wel iets op het nieuws over zwemmers die in de problemen zijn gekomen in de zee. Daarom vonden wij het belangrijk hier extra aandacht aan te geven. Wat betekenen de vlaggen bij de reddingsbrigade nu? Wat is een mui en wat doe je als je in een stroming terecht komt? Tijdens de cursus die de kinderen volgde gingen ze uitgebreid in op deze onderwerpen. Na het theorie gedeelte gingen we de opgedane kennis ook in de praktijk toepassen onder strikte begeleiding van onze instructeurs Joeri en Selwin.

Terwijl de ouders nagelbijtend aan de vloedlijn stonden, gingen de kids en de instructeurs met opblaasbare reddingboeien het water in om zich te laten meevoeren in een muistroming. Daarna werd er, zoals geleerd vanuit de theorie, naar de zijkant gezwommen richting de golven om zo weer terug te zwemmen naar de zandbanken.

Alle kids zijn met vlag en wimpel geslaagd! Daarom werd er nog even gespeeld in de golven met de bodyboards.

Daarna was het tijd om weer terug te lopen en iedereen uit de wetsuits te wurmen om tot slot een diploma voor de cursus in ontvangst te mogen nemen. Het was een zeer geslaagde dag!