De kerstvakantie is afgelopen, 2019 is van start gegaan en de scholen zijn weer begonnen, maar wij blikken nog even terug op onze vakantieactiviteiten…

De vakantie begon bij Kommunika na de Kerstdagen op donderdag 27 december met een “Veilig Nieuwjaar” activiteit. De kinderen deelden hierbij, voor Crownies, vuurwerkbrillen uit aan jong en oud, zodat iedereen veilig vuurwerk kon afsteken. Natuurlijk hebben we ook nog even gespiekt bij het bouwen van het Vreugdevuur.

s’Avonds hadden we met de ouders en kinderen het “Grote Chaos Diner”. Je kon gourmetten, steengrillen of lekker langs de kaasfondue!

Vrijdag moest er geklust worden door de kinderen. Met de bus gingen we naar de Kinderwerkplaats. Na de uitleg kreeg ieder kind een eigen gereedschapskist met spullen die ze nodig hadden op de werkplaats. Er werden boten gebouwd, hout gezaagd, buttons gemaakt en natuurlijk tussendoor geschaft met een lekker broodje knakworst. 🙂

Op Oudjaarsdag waren vanuit het Vreugdevuur verschillende leuke kinderactiviteiten georganiseerd bij de tent naast de vuurtoren. Kommunika was hierbij om te ondersteunen. Zo konden de kids van 11.00 tot 13.00 hun eigen sleutelhanger knutselen, een Vreugdevuur, een glittertattoo nemen en verschillende oud-Hollandse spelletjes spelen. Van 13.00 tot 15.00 was er vervolgens een gezellige Bingo.

Om na al die feestdagen weer een beetje fit te worden, begonnen we het nieuwe jaar bij Kommunika met een sportdag. In Lindoduin kregen we een pittige turnles van onze turn-juffen Demi en Evana.

Donderdag 3 januari was het “Movie Day”! Met z’n allen gingen we lopend naar PathĂ© Scheveningen voor de film Ralph Breaks the Internet.

Als afsluiting van de vakantie gingen we met de kinderen naar de voorstelling “De Sneeuwkoningin” van theatergroep Rabarber. Hiervoor gingen we met de bus naar Theater aan het Spui. En wat een top voorstelling was het weer!

Maar.. het was nog niet helemaal voorbij..

Voor de jongeren stond er vrijdagmiddag nog een workshop fotografie op het programma. Het eindresultaat mocht er zeker zijn!