Afgelopen 2 weken stonden vol in het teken van de vakantieactiviteiten. Vanwege het weer werd het programma iets omgegooid, maar dat maakte ons helemaal niks uit.

De eerste maandag stond “Bake a Cake” gepland. Deze activiteit was georganiseerd door juf Gül als stageopdracht. Met een hele groep gingen we op pad naar verzorgingstehuis Duinrust, waar de kinderen samen met de bewoners cupcakes gingen bakken en versieren. Tot slot werden alle heerlijke cupcakes uitgedeeld.

Op dinsdag gingen we terug naar de Middeleeuwen en liepen er allemaal ridders en jonkvrouwen door het buurtcentrum. Er werden familiewapens ontworpen en gemaakt. In de middag werden er in groepjes allerlei toneelstukjes, dansjes en liedjes opgevoerd in het thema Ridders en Jonkvrouwen. De groepjes presenteerden deze aan de jury van wie zij vervolgens punten konden krijgen. Het groepje met de meeste punten won.

Om de eerste week activiteiten af te sluiten hielden we van woensdag op donderdag een Beestennacht in Kommunika. Hierbij sliepen alle kinderen en leiding een nachtje in het buurtcentrum. Er werd Levend Cluedo en Dierengeluidenspel gespeeld en ook was er een talentenshow. Na een heerlijk ontbijt op de donderdagochtend en een nog even gespeeld te hebben op het pleintje, ging iedereen (moe) weer naar huis.

In week 2 werd er op maandag “Pimp je stoeltje” gehouden. Alle kinderen kregen hun eigen houten stoeltje die ze op hun eigen manier mochten verven. En wat een mooie creaties zijn daaruit gekomen! Na een nachtje en een dagje gedroogd te hebben, mochten de stoeltjes mee naar huis genomen worden.

En wat was het dinsdag toen een prachtige zonnige dag! De sportspullen en picknickkleden werden ingepakt en de sportdag werd verplaatst naar het Westbroekpark.

Tot slot de laatste dag. Er stond een speurtocht in het bos gepland, maar gezien het de laatste warme zonnige dag was werd de wandeltocht naar het Westbroekpark weer ingezet om met z’n allen te gaan bootje waren. Gelukkig hadden we meester Renk, Meester Danny en Meester Gijs mee om te roeien en kwam iedereen weer droog terug aan de kant.

Het was weer een super leuke vakantie! Alle leiding, vrijwilligers en meiden van de meidenclub bedankt voor alle hulp!

Tot snel allemaal.

Liefs,

Juf Daan