Vacature

Functieomschrijving sociaal cultureel werker (m/v) voor 12-32 uur per week.

Ben jij de creatieve, sportieve, en betrokken professional die we zoeken? Als Sociaal Cultureel Werker bij Buurtcentrum Kommunika op Scheveningen(-dorp), speel je een cruciale rol in het verbinden van de gemeenschap en het bieden van waardevolle activiteiten voor kinderen, tieners en buurtbewoners. Van het organiseren van kinder-/tieneractiviteiten tot het aansturen van vrijwilligers en het aanvragen van fondsengeld voor je eigen geschreven projectplan; deze diversiteit zit allemaal in jouw nieuwe functie.

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bedenken en uitvoeren van activiteiten die jouw doelgroep aanspreekt. Dit doe je door actief kinderen, tieners en buurtbewoners te benaderen en samen met hen invulling te geven aan een activiteit. Voor deze functie is het belangrijk dat je makkelijk contact maakt met de doelgroep, samen activiteiten bedenkt, met vernieuwende en inspirerende ideeën komt en goed kunt samenwerken. Herken jij jezelf hierin? Neem dan contact met ons op.

Buurtcentrum Kommunika is al ruim 50 jaar een kleine (zelfstandige) welzijnsorganisatie in Scheveningen-dorp. Kommunika is er voor de buurt met activiteiten voor iedere doelgroep (met nadruk op de jeugd en hun opvoeders). De activiteiten zijn laagdrempelig en voor iedereen, ongeacht afkomst, leeftijd, en achtergrond. Het team van Kommunika bestaat uit 4 (parttime) beroepskrachten en 50 gedreven vrijwilligers die onze vaste krachten ondersteunen bij het uitvoeren van de vele activiteiten.

Kerntaken

  • Organiseren van kinder- en tieneractiviteiten en diverse projecten, dit op basis van vraaggericht werken.
  • Actief aanwezig in de wijk en legt verbindingen tussen de leefwereld van de jeugd en de maatschappelijke omgeving en bemiddelt tussen de verschillende partijen.
  • Organiseren en uitvoeren en begeleiden van vakantie-activiteiten en kampwerk.
  • Begeleiden van stagiaires.
  • Werven en aansturen van vrijwilligers, activeren van buurtbewoners (burgerinitiatieven).
  • Onderhouden van contacten met onderwijsinstellingen.
  • Bijwonen en initiëren van diverse overleggen (intern en extern).

Profiel Je hebt bij voorkeur een relevant hbo-diploma met minimaal 2 jaar werkervaring binnen ons vakgebied. Je bent integer met een warm hart voor mensen. Ook heb je affiniteit met diverse culturen. Je biedt een luisterend oor en bent het aanspreekpunt voor onze bezoekers. Je bent een teamspeler, maar ook goed in staat zelfstandig je werkzaamheden op te pakken en je weet op een prettige manier mensen te enthousiasmeren. Je bent flexibel in de omgang en weet op een juiste manier je aan te passen aan je gesprekspartners. Je bent schrijfvaardig, in staat om analyses, plannen en rapportages te schrijven. Daarnaast ben je digitaal vaardig (MS Office) en kun je omgaan met diverse sociale mediakanalen. Je bent op de hoogte van maatschappelijke ontwikkelingen en de wet- en regelgeving binnen jouw taakveld. De activiteiten vinden hoofdzakelijk na schooltijd plaats. Je bent bereid om regelmatig in de schoolvakanties en minimaal 1 avond te werken en incidenteel in het weekend.

Wat kun je van ons verwachten?

  • Een wijkgerichte, innovatieve werkomgeving.
  • Een zelfstandige functie in een uitdagende omgeving met veel ruimte voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling.
  • Aanstelling kan in overleg voor 12-32 uur per week.

Aanstelling We volgen de CAO sociaal werk. Trede en schaal zijn afhankelijk van opleiding en werkervaring in schaal 6 of 8 of eventueel tijdelijk als zzp’er. De aanstelling is in eerste instantie tijdelijk voor maximaal 1 jaar, bij gebleken geschiktheid en ongewijzigde economische omstandigheden kan de aanstelling uiteindelijk worden omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd. Een verklaring omtrent het gedrag is een vereiste en zal voor indiensttreding worden aangevraagd.

Sollicitatie Voor vragen kunt u contact opnemen met Mariska Rijskamp 070-3548589/06 38697699.

Jouw sollicitatie, voorzien van motivatiebrief en cv, kun je tot 20 november 2023 ter attentie van Mariska Rijskamp versturen naar mariskarijskamp@kommunika.nl.

Adres: Buurtcentrum Kommunika, Jurriaan Kokstraat 177, 2586SH Den Haag