De scholen zijn weer begonnen.. De herfstvakantie van 2018 zit er weer op. Maar wat een super gave week hebben we gehad!

De week vol activiteiten begon op dinsdag. We bezochten Theater Rabarber waar de voorstelling “De Ark van Noach” gespeeld werd. En wat avontuur was het..
Eerst met z’n allen in de bus. Oeps, verkeerde bus! Gelukkig toch de juiste bus gevonden richting de stad, waardoor we toch nog op tijd waren voor de voorstelling. Na deze fantastische voorstelling kregen alle jongens en meisjes nog even de kans om na te praten met iedereen van de cast. Wat deden zij het goed hé!

Op de tweede dag bleven we gezellig in het buurthuis. Terwijl de ene helft van de groep een heerlijke groentesoep maakte voor bij de lunch, deed de andere helft van de groep Levend Memory. De middag stond in het teken van allerlei creatieve opdrachten in het thema van De Betovering of Halloween.
Zo werden er zeemonsters getekend, griezel toneelstukjes gespeeld en de Baby Shark dans opgevoerd.

                                                                                                     

 

Donderdag gingen we met de hele groep naar De Nieuwe Regentes om tijdens een speurtocht door het theater op zoek te gaan naar Badman. Dat was toch wel heel erg spannend! In elke ruimte van het gebouw vonden we nieuwe aanwijzingen en uiteindelijk kwamen we er achter wie Badman was!

                      

Na de speurtocht stond er nog een workshop “Waterwezens knutselen” op het programma. Vanwege de grootte van onze groep hebben we deze verplaatst naar het buurtcentrum. Dus gingen we met de kartonnen waterwezens onder de arm terug naar het buurtcentrum. Daar werden de hesjes aangetrokken, de verf op tafel gezet en knutselen maar.

En de donderdag was nog niet voorbij, want om 17.30 stond er voor de ouders en kinderen een griezelmaaltijd klaar gemaakt door onze lieve vrijwilligster Liduin. Na de griezelmaaltijd gingen de ouders en kinderen richting het bos voor de spooktocht die mede-georganiseerd was door de meidenclub. Juf Daan was namelijk vergiftigd en in diepe slaap gevallen. Gelukkig zochten de kinderen in het bos, bij alle griezels, de ingrediënten voor het tegengif, waardoor juf Daan weer ontwaakte.

     

Vrijdag waren er geen activiteiten voor de kinderen, omdat het buurthuis werd omgetoverd tot “The Haunted House”.

Ook zaterdagochtend en middag werd er nog druk gewerkt voor het Halloween Spookhuis door Celina en haar hulptroepen. De laatste hand werd gelegd aan de aankleding, de acteurs gingen in de schmink en de meiden kregen een workshop ‘wonden maken’ van Vanderkamp FX.

                        

                                   

En toen was het eindelijk zover.. The Haunted House ging open! Van 16.00 tot 17.00 was het spookhuis open voor kinderen en onze jongeren stonden erin als griezels.

                                                                                             

 

Om 19.30 werd het echt griezelen.. Alle acteurs stonden op hun plek en de deuren van het grote spookhuis gingen open! Wat een rij stond er voor de deur en wat hebben we veel geschrokken gezichten uit het spookhuis zien komen ( en niet alleen van de kinderen 😉 ) Gelukkig stond onze Trini er met heerlijke warme chocolademelk en speculaasjes om iedereen weer een beetje te laten bekomen van de schrik.

 Alle kinderen en ouders weer bedankt voor de leuke tijd. Ook willen we onze meidenclub weer bedanken voor alle hulp tijdens de vakantie. Hele grote dank gaat ook uit naar onze vrijwilligers, die zeker deze vakantie een grote steun voor ons waren. Tot slot onze grote complimenten voor Celina (vanderkamp FX) en haar team voor het neerzetten van een super gaaf spookhuis.

Het was weer een top vakantie!

Liefs,

De juffen van Kommunika