De eerste activiteit van de kerstvakantie was ditmaal voor de jongeren. Onder leiding van Meester Thomas gingen de tieners eerst de keuken om hun een heerlijke maaltijd te maken om vervolgens op stap te gaan naar Pathé Scheveningen.

De Kerstvakantie begon voor de kinderen gelijk goed met een actie voor de buurt in samenwerking met Crownies. Op de dinsdag voor Kerst werden er door de kinderen kerststukjes gemaakt in het buurtcentrum. Vervolgens gingen de kinderen op pad naar het verzorgingstehuis om de kerststukjes daar aan de bewoners uit te delen. Er werd gelijk een reportage van gemaakt voor Jong Op Scheveningen.

Na de Kerstdagen waren wij nog niet klaar met de feestdagen, want bij Kommunika stond het 3e Kerstdiner op de planning. Families konden bij “Kommunika’s Grote Chaos Diner” aansluiten. Hier kon men aanschuiven bij de gourmet, de kaasfondue of tussendoor wisselen van plek.

Door een extra grote donatie van Gemeente Den Haag kregen we met Kommunika de mogelijkheid  om (in een hele korte tijd) een super gave trip naar Phantasialand te organiseren. Op zondag 29 december was het dan zover! Met maar liefst 122 man gingen we met 2 bussen richting Duitsland om een dagje door te brengen in dit magische pretpark.

Na de vermoeiende dag in Phantasialand stonden we maandag weer met zijn allen gezellig op de schaatsbaan bij het Kurhaus. Ook een aantal moeders durfden het aan om het ijs op te gaan! Na 1,5 uur op de schaatsen te hebben gestaan, was het ook tijd voor een goede daad. Met de kinderen en de ouders gingen we de boulevard op om daar aan iedereen vuurwerkbrillen uit te delen, zodat iedereen een veilig vuurwerk kon afsteken met Oud en Nieuw.

Op Oudejaarsdag hielden wij een bingo voor de hele buurt. Jong en oud mocht aanschuiven. Er waren oliebollen, appelflappen en kinderchampagne om alvast te proosten op het nieuwe jaar.

In het nieuwe jaar was het dan tijd om alle oliebollen er weer al te krijgen tijdens de sportdag in Lindobeach. (Hulp)meesters Mika en Dylano gaven beachsoccer, juf Mariska en Meester Thomas trainden met de kinderen op beachtennis en bij juf Daan werd beachvolleybal gespeeld.

Voor de meesters zat de dag er nog niet op, want er stond nog een jongerenactiviteit op de planning. Er werd verzameld bij Kommunika en gezamenlijk liepen ze naar Bowling Scheveningen om uit te maken wie de echte “Strike Maker” van Kommunika was.

Tot slot was er vrijdagavond nog een 9+ activiteit, namelijk “Brugklas de Musical” in het Zuiderstrandtheater. Na de show was er nog de gelegenheid om met de originele cast van de musical en serie op de foto te gaan.