Tijdens de herfstvakantie hebben we weer allemaal leuke activiteiten gedaan!

De eerste dag stond er een Herfstspeurtocht door het bos op het programma. Helaas werkte het weer niet mee, waardoor het een Heksen- en tovernaarsspeurtocht werd in Kommunika.
De kinderen moesten helpen een toverdrank te maken om de gemene heks Urselda weg te toveren.
Door opdrachten uit te voeren konden steeds een zin van de toverspreuk verzamelen, om zo uiteindelijk de hele toverspreuk bij elkaar te krijgen.

 

Op dag twee stond alles alvast in het teken van Halloween. Er werden allerlei knutselen werken gemaakt, die we in het spookhuis konden gebruiken. De tieners hielpen mee met het maken van bloed kaarsen. Daarna was er nog even tijd om lekker buiten te spelen op Dr. de Visserplein.

                             

Donderdag begon de activiteit pas in de avond met een griezelmaaltijd. Pompoensoep, kerkhof-lasagne en bloedcake als toetje. Na het eten was het dan tijd voor een spookverhaal in de tuin. Er was een boze tovenaar Sahir in Scheveningen. Hij veranderde iedereen in Halloween-figuren. Om de krachten van de tovenaar af te nemen moesten de kinderen in het Scheveningse Bos op zoek gaan naar ingrediënten voor een toverdrank. Samen met de ouders, juffen en meester ging een hele grote groep kinderen op pad.
De tienerclub zat op verschillende plekken in het bos verstopt met de ingrediënten.

Zaterdag was er Halloween in de Keizerstraat en bij Kommunika was er ook dit jaar weer een Haunted House opgebouwd door allemaal vrijwilligers en tieners. Na flyers te hebben uitgedeeld in de Keizerstraat en iedereen daar alvast de stuipen op het lijf te hebben gejaagd, ging alle figuranten het spookhuis in om daar verder te griezelen.