Sociaal Cultureel Werker (m/v) voor 16-32 uur per week

Van het organiseren van kinder/tieneractiviteiten tot het aansturen van vrijwilligers en het aanvragen van fondsengeld voor je eigen geschreven projectplan; deze diversiteit zit allemaal in jouw nieuwe functie.
In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bedenken en uitvoeren van activiteiten die jouw doelgroep aanspreekt. Dit doe je door actief kinderen, tieners en buurtbewoners te benaderen en samen met hun invulling te geven aan een activiteit. Voor deze functie is het belangrijk dat je makkelijk contact maakt met de doelgroep, je samen activiteiten bedenkt, met vernieuwende en inspirerende ideeën komt en goed kan samenwerken. Herken jij jezelf hierin? Neem dan contact met ons op.

Buurtcentrum Kommunika is al ruim 50 jaar een kleine (zelfstandige) welzijnsorganisatie in Scheveningen-dorp. Kommunika is er voor de buurt met activiteiten voor iedere doelgroep (met nadruk op jeugd en hun opvoeders). De activiteiten zijn laagdrempelig en voor iedereen, ongeacht afkomst, leeftijd en achtergrond.
Het team van Kommunika bestaat uit 4 (parttime) beroepskrachten en 50 gedreven vrijwilligers die onze vaste krachten ondersteunen bij het uitvoeren van de vele activiteiten.
Kerntaken
– Organiseren van kinder- en tieneractiviteiten en diverse projecten, dit op basis van vraaggericht werken.
– Actief aanwezig in de wijk en legt verbindingen tussen de leefwereld van jeugd en de maatschappelijke omgeving en bemiddelt tussen de verschillende partijen.
– Organiseren en uitvoeren van vakantie-activiteiten.
– Begeleiden van stagiaires.
– Werven en aansturen van vrijwilligers, activeren van buurtbewoners (burgerinitiatieven)
– Onderhouden van contacten met onderwijsinstellingen.
– Bijwonen en initiëren van diverse overleggen (intern en extern)

Profiel
Je hebt bij voorkeur een relevant hbo-diploma met minimaal 2 jaar werkervaring binnen ons vakgebied.
Je bent integer met een warm hart voor mensen. Ook heb je affiniteit met diverse culturen. Je biedt een luisterend oor en bent het aanspreekpunt onze bezoekers.
Je bent een teamspeler, maar ook goed in staat zelfstandig je werkzaamheden op te pakken en je weet op een prettige wijze mensen te enthousiasmeren. Je bent flexibel in de omgang en weet op een juiste manier je aan te passen aan je gesprekspartners.
Je bent schrijfvaardig, in staat om analyses, plannen en rapportages te schrijven. Daarnaast ben je digitaal vaardig (MS Office) en kun je omgaan met de diverse social mediakanalen.
Je bent en houdt je op de hoogte van maatschappelijke ontwikkelingen en de wet- en regelgeving binnen het kader van jouw taakveld. Je rooster zal in overleg worden vastgesteld. (De woensdagmiddag is een vereiste)

Wat kun je van ons verwachten?
· Een wijkgerichte, innovatieve werkomgeving.
· Zelfstandige functie in een uitdagende omgeving met veel ruimte voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling.
· Aanstelling kan in overleg voor 16-32 uur in de week.

Aanstelling
We volgen de CAO sociaal werk. Trede en schaal afhankelijk van opleiding en werkervaring in schaal 6 of 8. Minimaal €2444 en maximaal €4040 bij een voltijd dienstverband schaal 8. Aanstelling in eerste instantie voor 1 jaar, bij gebleken geschiktheid en ongewijzigde economisch omstandigheden kan de aanstelling uiteindelijk omgezet worden in een dienstverband voor onbepaalde tijd. Een verklaring omtrent het gedrag is een vereiste en zal voor indiensttreding worden aangevraagd.

Solliciteren
Voor vragen kunt u contact opnemen met Mariska Rijskamp 070-3548589/06 38697699
Jouw sollicitatie, voorzien van motivatiebrief en cv, kun je tot 11 april 2023 ter attentie van Mariska Rijskamp per mail versturen naar: mariskarijskamp@kommunika.nl
Adres: Buurtcentrum Kommunika, Jurriaan Kokstraat 177, 2586SH Den Haag