Buurtcentrum Kommunika is op zoek naar een:

Sociaal Cultureel Werker
(jongerenwerker)

16-24 uur per week

Als sociaal cultureel werker bij buurtcentrum Kommunika zet jij je in voor de buurtbewoners van Scheveningen(dorp). In jouw functie richt jij je voornamelijk op de Scheveningse jeugd en hun opvoeders.

Buurtcentrum Kommunika is al ruim 45 jaar een kleine (zelfstandige) welzijnsorganisatie(Stichting Gereformeerd Jeugdverband Scheveningen) in Scheveningen-dorp. Kommunika is er voor de buurt met activiteiten voor iedere doelgroep. De activiteiten zijn laagdrempelig en voor iedereen, ongeacht afkomst, leeftijd en achtergrond.

Het team van Kommunika bestaat uit 6 (parttime) beroepskrachten en een enthousiaste groep vrijwilligers die onze beroepskrachten ondersteunen bij het uitvoeren van de activiteiten.

Wat ga je doen?

Samen met buurtbewoners, vrijwilligers, netwerkpartners, stagiaires en collega’s bedenk jij activiteiten en voert deze uit om onze doelgroepen te bereiken. Je organiseert activiteiten en voert ambulant jongerenwerk uit op straat of hiervoor aangewezen locaties. Ook coach je jongeren bij het ontwikkelen van zelfredzaamheid en het benutten van hun talenten en zorg je voor voorlichting en preventie. In je functie maak je deel uit van netwerken in het sociaal domein en werk je regelmatig samen met partners in dit domein. Omdat je de doelgroep kent, zorg je vaak voor een brug naar andere organisaties die de jongeren iets te bieden hebben.

Je takenpakket bestaat o.a. uit:

–        Organiseren van diverse projecten op basis van vraaggericht werken.

–        Organiseren en uitvoeren van vakantie-activiteiten.

–        Begeleiden van stagiaires.

–        Werven en aansturen van vrijwilligers, activeren van buurtbewoners (burgerinitiatieven).

–        Onderhouden van contacten met onderwijsinstellingen en netwerkpartners.

–        Bijwonen en initiëren van diverse overleggen (intern en extern.)

–        Zorgdragen (samen met collega’s) voor een veilige en schone werkomgeving.

 

Profiel

Je hebt een HBO diploma op het gebied van Social Work, HALO of pedagogiek en enkele jaren werkervaring óf je beschikt over een diploma van een relevante opleiding op MBO niveau met minimaal 5 jaar werkervaring. Salariëring afhankelijk van opleiding en werkervaring.

Je bent een teamspeler, sportief en goed in staat zelfstandig je werkzaamheden op te pakken en weet mensen te enthousiasmeren en mobiliseren. Je bent flexibel in de omgang en weet op een juiste manier je aan te passen aan je gesprekspartners en je voelt affiniteit tot de doelgroep

Werkzaamheden vinden hoofdzakelijk gedurende de middag en in de avonden plaats, waarbij de woensdagmiddag vast staat. Ook ben je beschikbaar in de schoolvakanties en incidenteel ben je beschikbaar in het weekend.

 

Wat staat er tegenover?

–        Een werkomgeving in een dynamische, flexibele organisatie met ruimte voor eigen initiatief

–        Arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Sociaal Werk

–        Mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen in het vakgebied

 

Solliciteren

Voor vragen kunt u contact opnemen met Mariska Rijskamp (waarnemend directeur) via telefoonnummer (070) 354 85 89. Heb je interesse in de functie stuur dan je CV en motivatie voor 15 oktober 2018 t.a.v. M. Rijskamp naar: vacatures@kommunika.nl. Voor meer informatie over onze organisatie kun je terecht op onze website www.kommunika.nl.